Chocoladesommelier Kevin Lühmann doet de test

Kevin Lühmann is één van de weinige chocoladesommeliers ter wereld. We vroegen hem om de Magic chocolade te proeven en zijn oordeel te vellen. Dit is wat hij vindt van onze chocolade Simsalabim, Coco Loco, Duro en Tiger Crunch.

Kevin Lühmann is één van de weinige chocoladesommeliers ter wereld

74% Simsalabim - Magic Chocolates

74% Simsalabim

"Ik hou van de pure smaak van chocolade, maar ben geen fan van bittere toetsen. En die bittere smaak is hier zeker niet aanwezig, ondanks het hoge cacao gehalte.


Het natuurlijke vanillepoeder vormt een perfecte match met de cacao."

47% Coco Loco - Magic Chocolates

47% Coco Loco


"Deze reep is een ontdekking voor wie lactose intolerant is. Normaal wordt voor allergenenvrije melkchocolade het goedkopere rijstmelkpoeder gebruikt. Maar het kokosmelkpoeder geeft deze Coco Loco een echte kokossmaak.


Ik raad echt aan om deze chocolade niet te kauwen, omdat je anders de mooie textuur en smaak mist."93% Duro - Magic Chocolates

93% Duro


"In deze chocolade vind ik de gladde textuur erg leuk. Ik raad aan om te vergelijken met een pure chocolade van een andere chocolatier. dan merk je zeker hoe zacht deze chocolade is.


Hier geen sterke tabak en houtachtige tonen. De cacao is het overheersende aroma."

66% Tiger Crunch - Magic Chocolates

66% Tiger Crunch


"Dit is mijn favoriete all-day chocolade! Eerst merk je de zoetheid van de rietsuiker, dan voel je de lichtjes ruwe textuur en sterke cacao notities, en dan nog de crunch van de Chufa.


De Chufa geeft je het gevoel van een hazelnoot chocolade, maar zonder enig spoor van noten."
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven