Chocolate Stories: lifestyle en fun

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2020

# 1 Goddelijk lekker

Chocolade is over de hele wereld geliefd. Cacao wordt al duizenden jaren verbouwd in Zuid-Amerika. De Maya’s en Azteken beschouwden het als voedsel van de goden en gebruikten het als geneesmiddel. Hun cacaodrank xocoatl werd gedronken ter ere van Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid. Het is pas eeuwen later dat chocolade ook in repen wordt gemaakt. Geen mens die nu nog aan de Azteken denkt, bij het nemen van een hap. Maar toch vinden we chocolade ook nu nog goddelijk lekker!


# 2 Een opwindend stukje

Klopt de mythe dat chocolade opwindend werkt? Hoewel chocolade altijd goed is voor onze moraal, is er tot nu toe geen enkel bewijs dat chocolade ook echt een afrodisiacum is. Er zijn wel bepaalde stoffen in chocolade die er voor zorgen dat we ons goed voelen. Zo stimuleren cafeïne en Theobromine het zenuwstelsel en verminderen ze de vermoeidheid. Fenylethylamine verbetert dan weer onze stemming. Maar echt stimulerend voor ons libido zijn die stoffen dus niet. De enige opwinding die wij ervaren, is bij het openen van onze Magic-verpakking. Hmmm!


# 3 Een ferme brok

1 op de 5 Belgen eet dagelijks chocolade. In Europa eten we gemiddeld maar liefst 5,7 kilogram chocolade per jaar. In Spanje, Italië, Griekenland en Portugal wordt het minst chocolade geconsumeerd. Helemaal bovenaan het klassement staan de Zwitsers, Duitsers en Belgen. Zij eten het meest chocolade van allemaal. Geen wonder dat in die landen een echte chocolade cultuur bestaat. In Belgïe schrijft Magic Chocolates nu mee aan die smakelijke geschiedenis.


Verschillende soorten chocolade van Magic Chocolates uit Wetteren.


# 4 Genieten mag

Pure chocolade is best wel gezond voor de mens. Dat zeggen wij niet zelf, maar onderzoekers over de hele wereld. Hoe meer cacao er in de chocolade zit, hoe beter! In pure chocolade zitten belangrijke aminozuren, mineralen en anti-oxidanten. Voedingsexperts erkennen ook het positieve effect van pure chocolade op hart- en bloedvaten en het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Goed nieuws dus, want de chocolade van Magic Chocolates bevat steeds een hoog percentage aan cacao: van 47% tot maar liefst 93%. Maar je geniet toch best met mate, want chocolade bevat natuurlijk ook suiker en vetten en is een echt caloriebommetje.


# 5 Creatief met chocolade

Wij eten onze chocolade het liefste puur, maar je kan er ook perfect mee koken. Met chocolade kan je heel wat lekkere gerechten maken. Chocoladetaart en moelleux kennen we natuurlijk allemaal. En chocolademousse is ook een klassieker, net als muffins en brownies. Panna cotta met chocolade of tiramisu met chocolade geeft dan weer een speciale toets aan een gekend dessert. Voor de durvers is er zelfs pikante soep met witte chocolade. En heb je al van kalkoen met chocoladesaus gehoord? Heerlijk lekker naar verluidt, al zijn we er voorlopig nog niet in geslaagd om die dekselse kalkoen te vangen.


# 6 The Chocolate Factory

De échte Chocolate Factory is natuurlijk die van Willy Wonka in het wereldberoemde boek van Roald Dahl. Daarin beleeft de kleine Charly zijn droom als hij een Gouden Ticket wint voor een bezoek aan de magische fabriek van de excentrieke eigenaar Willy Wonka. Maar ook in het Belgische Wetteren staat sinds kort een Chocolate Factory. The Belgian Chocolate Factory heeft er in 2018 namelijk een gloednieuwe fabriek geopend waar de lekkere Magic Chocolade artisanaal wordt geproduceerd. Een speelfilm is er voorlopig nog niet gedraaid, maar ook hier hangt de magie in de lucht.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven